ProRailer Arjan Breman werkt sinds een maand of vier als planontwikkelaar bij het LVO. Hij heeft eerst z’n licht opgestoken bij andere LVO-projecten en is nu zelfstandig aan de slag met de integrale probleemanalyse in Gilze-Rijen en Oisterwijk.

Gemeenten die aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen bij een knelpunt rond een overweg de hulp inroepen van het LVO. De ervaring van Arjan is dat gemeenten altijd blij zijn als de Integrale Probleemanalyse van LVO begint. “Je merkt echt dat de gedachte is: fijn dat onze aanmelding opvolging krijgt; hoe eerder hoe beter.”

Van elkaar leren

“Ik heb eerst een tijdje rondgekeken bij Dordrecht, waar de integrale probleemanalyse in gang is gezet. En bij de gemeente Borne waar de voorkeursvariant wordt uitgewerkt. Daar maakte ik kennis met bureau Arcadis dat als backoffice is aangesloten bij het LVO en onder meer de probleemanalyse doet. Ik signaleerde verschillen in werkwijzen en dacht: wat kunnen we van elkaar leren? Zo begreep ik van collega Arjan Berends dat een enkel team met een logboek werkt. Het leek me handig om het gebruik ervan én de onderwerpen daarin te standaardiseren. Inmiddels gebeurt dat. Erg leuk dat men daarvoor open staat.”

Intussen ben ik zelfstandiger bezig met de integrale probleemanalyse in Gilze-Rijen en Oisterwijk. Wat ik prettig vind, is dat ik de oplossingsrichting breed mag houden. Ik wil geen oplossing overslaan. Pas als alle mogelijkheden in kaart zijn gebracht, volgt de selectie.”