Gemeenten kunnen bij het LVO het hele jaar door een aanmelding indienen voor de aanpassing van een specifieke overwegprobleemsituatie. Het is fijn om te merken dat LVO nu echt op stoom is.

Diverse projecten zijn bijna in de fase dat een projectteam de realisatie kan gaan voorbereiden. Enkele voorbeelden:

  • Apeldoorn: het plan behelst een volledige onderdoorgang voor al het verkeer bij de overweg Laan van Osseveld. De onderdoorgang moet zorgen dat dit knelpunt in de Ring verdwijnt.
  • Borne: het plan voor een vrijliggend fietspad maakt dat fietsers en automobilisten niet langer op hetzelfde weggedeelte voor de spoorwegovergang hoeven te staan. De gescheiden verkeersstromen zorgen straks voor een veiliger situatie tussen langzaam en snel verkeer. Ook wordt gekeken of aanpassing van de dichtligtijden nodig is.
  • Deurne: hier gaat een verkeerslichtinstallatie en het wijzigen van een voorrangsituatie zorgen voor een betere doorstroming. De gemeente Deurne pakt dit karwei zelf op, omdat het werk aan wegreconstructies en de verkeerslichtinstallatie van nature op het pad van de gemeente ligt. Aan de inrichting van de overwegen verandert niets.

In het nieuwsbericht van maart meldden we dat van de beschikbare circa 200 miljoen euro een groot gedeelte al is toegedeeld. Wie nog wil meedoen, adviseren we zich snel aan te melden!