ProRail is op 6 juni gastheer van de International Level Crossing Awareness Day (ILCAD). Deze dag wordt ieder jaar georganiseerd door de UIC (Union International des Chemins de Fer). Aanmelden is nog mogelijk.

Op deze dag, die plaatsvindt in de Rijtuigenloods in Amersfoort, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de veiligheid op overwegen. Het thema van ILCAD 2019 is Professional Drivers, met de slogan ‘the most important stop of the day’. In Nederland veroorzaakt deze groep ongeveer een derde van de incidenten op overwegen. En ook in het buitenland gaat het vaak mis met vrachtwagens, bussen, tractors en speciale transporten.
Voor de dag nodigen we o.a. infrastructuurmanagers, wegbeheerders, academici, en brancheorganisaties uit. ProRail CEO Pier Eringa verzorgt de opening. Gevolgd door een plenair gedeelte met internationale sprekers die vanuit verschillende kanten de interactie van weggebruiker en treinverkeer bespreken. Na de lunch zijn er workshops over onder andere campagnes, fysieke maatregelen en de juridische kant. Op het centrale plein is er de hele dag een informatiemarkt.